Акции

 1. При замовленні продукції більше, ніж на 1000 грн., в подарунок 0,5 л меду різнотрав’я урожаю 2017 року.

Що таке питний мед? 

    Питний мед - найпоширеніший у минулому напій відомий в Україні з прадавніх часів, який вважався одним з найблагородніших. Це традиційний хмільний напій, міцністю від 8 до 16 об’ємних градусів, приготовлений шляхом натурального природного бродіння (без додавання спирту!). Консерванти і стабілізатори при його виготовлені не використовуються. Питний мед є природним натуральним продуктом, живим напоєм. 

   До складу медового сусла ми додаєм шишки хмелю, а також ягоди, пергу і квітковий пилок, прянощі, лікарські рослини. Хміль багатий ефірними дубильними речовинами, які підвищують міцність питного меду, сприяють його природному освітленню і оберігають від скисання. Перга і квітковий пилок не тільки виступають, як природні дріжджі. Вони підвищують біологічну цінність питного меду, надають йому бактерицидну дію.                  Цікавий факт, вираз «медовий місяць» своєю назвою зобов’язаний слабоалкогольному напою, звареному з меду зі спеціями. Історично в багатьох країнах було заведено пити медове вино протягом місяця після весілля, оскільки мед цілюще впливав на організми молодих, створюючи сприятливий момент для зачаття. Ця традиція поступово відновлюється.  Під час святкування весілля в народному стилі гостей часто пригощають натуральними питними медами. Влітку питний мед краще смакує охолодженим, а взимку при простуді його можна нагріти (по типу глінтвейна) і вживати як лікарський засіб.                                                                        Видатний знавець медоваріння професор Цессельскій писав: "Щасливі будуть ті часи, коли замість горілки і пива наші люди будуть підкріплюватися власним напоєм, приготованим з меду, ягід та фруктів".                                Питний мед має цілющі властивості: помірне його споживання – сприятливий фактор для збільшення тривалості життя, знижує ризик серцево-судинних захворювань, нормалізує тиск, корисне при розладах шлунка та при простуді. Питний мед дарує не тільки насолоду, а  й здоров’я, силу й розум.

Питний мед на аронії.

        Склад: мед різнотрав’я, ягоди аронії та винограду, шишки хмелю, перга, квітковий пилок, базілік, меліса, імбир, материнка, м’ята, квітки бузини, джерельна вода.                                                                                              Плоди аронії (чорноплідної горобини) застосовуються в медицині для лікування підвишеного тиску, а в листі містяться речовини, які нормалізують роботу печінки. Недавно англійські вчені дослідили, що екстракт аронії виявляє протипухлину дію.    

Питний мед на калині.

     Склад: мед різнотрав’я, ягоди калини та глоду, шишки хмелю, перга, квітковий пилок, ізюм, лимони, джерельна вода.                                                Ягоди калини червоної діють на організм заспокійливо, мають протизапальні властивості, сечогінну, в'яжучу і кровоспинну дію, дуже корисні при серцево-судинних захворюваннях, сприяють регулювання артеріального тиску. Калина багата вітамінами і мінералами, в ній міститься велика кількість вітаміну С, за рахунок чого вона є незамінним помічником при лікуванні простудних захворювань. Ягоди глоду діють як судинорозширювальний, спазмолітичний засіб, підсилюють кровопостачання серця і головного мозку, поліпшують роботу центральної нервової системи, знижують вміст холестерину в крові, застосовуються при тахікардії, атеросклерозі, нормалізують підвищений тиск. Корисні вони і під час клімактеричного періоду. Настій квітів і плодів покращує сон, загальний стан організму і роботу серця.