Бджолиний Віск

Ціна: 25.00 грн.
Вага: 100 г
Кількість: 
 

Чи знаєте ви таємниці Бджолиного Воску?

Віск – це ще одне багатство природи. Я читав багато статей і наукових досліджень про нього. І скрізь написано дуже складно і незрозуміло для пересічного читача. Але все ж, не можна недооцінювати та не звернути уваги на цей дорогоцінний будівельний матеріал бджіл. Днями, подорожуючи просторами інтернету, я знайшов дуже повну і доступну статтю про віск, яку рекомендую прочитати. Хочу висловити подяку автору цієї статті. Тепер і ви можете дізнатися наскільки чудовий цей природній матеріал, і як його можна використовувати для своєї користі.

– Будьте здорові!
Ільченко Василь Іванович

воск, пчелиный воск, купить воскБджолиний віск – це один із самих унікальних продуктів на Землі, всі секрети, якого ще й досі повністю не розкриті людством. Завдяки великій кількості корисних властивостей, бджолиний віск широко використовується в багатьох галузях, особливо в медицині і фармацевтиці, ну і, звичайно ж, в косметології.

Бджолиний віск виділяється із спеціальних воскових залоз, які розташовані на нижній стороні черевця бджоли, і зазвичай виробляти його здатні тільки молоді бджоли, вік яких становить від 10-ти до 20-ти днів. Бджоли добре виділяють віск тільки при задовільному годуванні медом і пилком.

Для виробництва 1 кг воску бджоли витрачають біля 4 кг меду.

Віск використовується бджолами як основний матеріал для будівництва щільників, а також в якості консерватора для збереження інших важливих продуктів, наприклад, меду.
Склад бджолиного воску є досить таки складним. Не будемо вдаватися в подробиці, важливо відзначити лише те, що він багатий вітаміном А, який просто необхідний для живлення і поліпшення стану шкіри.

Також хочеться відзначити, що, не дивлячись на свій розвиток, людина досі не вміє створювати віск штучно, а може лише тільки очищати його від залишків меду та інших механічних домішок. Отриманий в результаті чистий натуральний бджолиний віск вже можна сміливо використовувати в натуральній косметиці, медицині, виготовленні муляжів, наочних посібників, які застосовуються в стоматологічній практиці, виробництва свічок, покриття деяких видів сиру для запобігання від висихання.

Колір бджолиного воску може коливатися від білого до темно-жовтого відтінку. Для застосування в косметології рекомендується використовувати жовтий віск, так як саме в ньому присутній великий вміст вітаміну А, який при відбілюванні воску попросту руйнується.

Бджолиний віск володіє чудовими пом'якшувальними, живильними і протизапальними властивостями. Продукти на основі бджолиного воску добре впливають на поліпшення стану шкіри, а також сприяють швидкому загоєнню її різних ушкоджень (запалення, ранки, опіки та ін.).

Бджолиний віск досить повільно всмоктується в шкіру, утворюючи на ній як би захисну воскоподібну плівку, але при цьому не забиває пори. Така плівка істотно уповільнює процес зневоднення і старіння шкіри, роблячи її ніжною, гладкою та еластичною.

Бджолиний віск не розчиняється у воді, в гліцерині, і практично не розчинний у спирті. Але при цьому він добре розчиняється в жирних і ефірних маслах.

Плавитися віск починає при температурі 63 - 65° С.

Майте на увазі, що бджолиний віск не рекомендується розплавляти в металевому, чавунному, залізному або мідному посуді. Так як відбувається взаємодія жирних кислот, що містяться у воску з окремими видами металу, в результаті чого утворюються шкідливі солі. Найкраще для цієї мети підійде посуд з нержавіючої сталі, алюмінієвий, емальований або ж дерев'яний посуд.

Термін зберігання бджолиного воску досить тривалий, навіть при звичайній кімнатній температурі. Рекомендується зберігати в темному сухому місці.

Ми застосовуємо віск для виготовлення різних мазей та натуральної косметики.