Забрус

Ціна: 110.00 грн.
Вага: 650 г
Кількість: 
 

Що таке «забрус»?

На берестяних грамотах, які були знайдені археологами у Новгороді, в переліку товарів, що продавалися шведам, крім меду й воску постійно присутнє слово «забрус».

Вияляється, що ще наші далекі предки добре знали про лікувальні властивості цього унікального продукту бджільництва, про який, нажаль, сьогодні нашим співвітчизникам відомо дуже мало. Ми спробуємо виправити цю неприємну ситуацію.

Забрус – це верхня частина запечатаних медових щільників, яка зрізається, коли пасічник котить мед. Неякісний мед бджоли ніколи не запечатують, тому це як знак якості для меду.

Для запечатування щільників бджоли використовують особливу речовину, до якої входять секрет воскових та слинних залоз бджіл, прополіс і квітковий пилок. В забрусі міститься велика кількість ферменту лізоциму, який являється активатором багатьох імунних механізмів, відіграє важливу роль у феноменах місцевого імунітету слизових носоглотки, очей, у забезпеченні тканинного імунно-структурного гомеостазу. Доведено, що в меді забрусу лізоциму в 4 рази більше, ніж у звичайному меді і в 2 рази більше, ніж у щільниках.

ЛИЗОЦИМ - фермент, содержащийся в организме человека и животных, разрушающий оболочки клеток бактерий, создающий антибактериальный барьер в местах контакта с внешней средой (глаза, носоглотка). Толковый словарь Ефремовой. Т. Ф. Ефремова. 2000.

Дослідження американських вчених показали, що забрус є високоефективним засобом при лікуванні бактеріальних і вірусних захворювань носоглотки і верхніх дихальних шляхів, покращує обмін речовин в організмі, позитивно діє на кровотворення, при цьому забрус не викликає алергії та звикання, що ставить його не на одну сходинку вище за звичайні медикаменти.

Дітям рекомендується жувати забрус щонайменше раз в день протягом року і тоді їм не загрожуватимуть інфекційні захворювання. Це не лише ефективний засіб лікування та профілактики, а ще й дуже смачний, що неодмінно порадує ваших малюків.

Безпосередньо, забрус рекомендується вживати для лікування:

  1. Простудних захворювань
  2. Гаймориту
  3. Бронхітів
  4. Пневмонії
  5. Ангіни
  6. Стоматиту
  7. Запаленні ясен

Лікування є простим і не має побічних ефектів: 1-2 чайних ложки забрусу жувати 15 хвилин щогодини протягом 4-6 годин, а потім по 3 - 4 рази на день. При правильному вживанні забрусу ці захворювання лікуються в два-три рази швидше, ніж при звичайному медикаментозному лікуванні.

Приємного апетиту.
І будьте здорові!